Play

She Said

Spannend drama gebaseerd op de bestseller van New York Times-journalisten Jodi Kantor en Megan Twohey die decennia van seksuele intimidatie en aanranding in Hollywood onthulde.

Tijden & Tickets

In 2017 publiceerden Kantor en Twohey een verhaal dat de wereld zou veranderen. Ze legden het misbruik en seksueel wangedrag van filmmagnaat Harvey Weinstein bloot en doorbraken daarmee een jarenlange stilte rond seksueel geweld in Hollywood. Dit drama van Maria Schrader (I’M YOUR MAN, UNORTHODOX) volgt de journalisten die volhardden in hun zoektocht naar de waarheid en belicht de moed van de slachtoffers die zich meldden om een serieverkrachter te stoppen. Het werk van Kantor en Twohey was medeverantwoordelijk voor de opkomst van de #MeToo-beweging.

SHE SAID is een eerbetoon aan onderzoeksjournalistiek en past in de traditie van films als ALL THE PRESIDENT’S MEN en SPOTLIGHT. Zoe Kazan en Carey Mulligan vertolken prachtige rollen als de enorm geëngageerde verslaggevers die hun weg door een labyrint van juridische complicaties, geheimhoudingsovereenkomsten en doodsbange getuigen wisten te vinden.

Maria Schrader, VS, 2022, 129 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Carey Mulligan, Zoe Kazan, Patricia Clarkson, Andre Braugher, Samantha Morton.