Play

Shadow Game

Documentaire over jongeren die hun geboorteland zijn ontvlucht en bescherming zoeken in Europa.

Deze film is te zien via Picl
Tijden & Tickets

SHADOW GAME zien vanaf je eigen bank? Je kunt deze film thuis bekijken via Picl.

Hoe werkt het?

1. Klik op deze link
2. Reken af (via iDEAL, Creditcard, Paypal of Apple Pay).
3. Start de film, die 48 uur te bekijken is.Velen van hen noemen het ‘the game’: de reis langs de Balkanroute naar West-Europa. Voor de tienerjongens die we ontmoeten in SHADOW GAME is het een manier om gemotiveerd te blijven. Er zijn verschillende games: de treingame, de containergame, de loopgame. Wie in West-Europa geraakt, wint het spel. En als de missie faalt, begin je net als in een computerspel opnieuw. Er is niet echt een andere optie.

Drie jaar lang volgden Eefje Blankevoort en Els van Driel verschillende jongeren op hun tocht door Europa. Een deel van het materiaal is door de jongens zelf op hun telefoon gefilmd. De tieners doorkruisen besneeuwde landschappen en mijnenvelden. Onderweg komen ze agressieve grenspolitie tegen. De emotionele en fysieke impact van de reis is groot, maar toch behouden veel van deze jongeren een jeugdig optimisme.

Eefje Blankevoort & Els van Driel, Nederland, 2021, 90 min. Koerdisch, Arabisch, Pasjtoe, Farsi & Engels gesproken, Nederlands ondertiteld.
Shadow Game ps 1 jpg sd low 60c739e316847