Shadow Game - Engels ondertiteld + introductie Laura Ogden

Documentaire over jongeren die hun geboorteland zijn ontvlucht en bescherming zoeken in Europa.

Tijden & Tickets

Velen van hen noemen het ‘the game’: de reis langs de Balkanroute naar West-Europa. Voor de tienerjongens die we ontmoeten in SHADOW GAME is het een manier om gemotiveerd te blijven. Er zijn verschillende games: de treingame, de containergame, de loopgame. Wie in West-Europa geraakt, wint het spel. En als de missie faalt, begin je net als in een computerspel opnieuw. Er is niet echt een andere optie.

Drie jaar lang volgden Eefje Blankevoort en Els van Driel verschillende jongeren op hun tocht door Europa. Een deel van het materiaal is door de jongens zelf op hun telefoon gefilmd. De tieners doorkruisen besneeuwde landschappen en mijnenvelden. Onderweg komen ze agressieve grenspolitie tegen. De emotionele en fysieke impact van de reis is groot, maar toch behouden veel van deze jongeren een jeugdig optimisme.

De documentaire wordt via een video geïntroduceerd door PhD Laura Ogden (voertaal: Engels). In 2016 ontving zij een masterdiploma in de culturele antropologie (en visuele etnografie) en momenteel werkt ze in het onderzoekscentrum van FASoS dat onderzoek doet naar globalisatie, transnationalisme en ontwikkeling.

Kom je bij ons naar de film? Kom op tijd, maar niet te vroeg. Je hebt pas 15 minuten voor aanvang van de film toegang tot ons gebouw.

Eefje Blankevoort & Els van Driel, Nederland, 2021, 90 min. Engels, Koerdisch, Arabisch, Pasjtoe & Farsi gesproken, Engels ondertiteld.
Shadow Game ps 1 jpg sd low 60ae264f28496