Play

Seules les bêtes

Als een vrouw verdwijnt in de Franse bergen heeft de politie een aantal verdachten op het oog. Wat begint als een beklemmende whodunnit, verandert in een drama over leugens en bedrog.

Tijden & Tickets

De film bestaat uit vijf hoofdstukken die elk een eigen licht werpen op het moordmysterie en vooruit en terug springen in de tijd. Steeds staat een ander persoon centraal. Thuiszorgmedewerkster Alice heeft een relatie met Joseph. Alice ontdekt de lege auto van de vermoorde vrouw (Evelyne); op Josephs boerderijerf wordt het lijk gevonden. Alice is getrouwd met Michel, die mogelijk een relatie had met Evelyne, die (ook?) een relatie had met Marion. En er is Armand, een zwendelaar in Ivoorkust. Wat is zijn relatie met de hoofdpersonen op de Franse Causse Mejean?

Regisseur Moll houdt de spanning in dit vaak met wijde shots vertelde verhaal mooi op peil. Uiteindelijk laat hij vooral zien hoe mensen vanuit angst voor eenzaamheid en zucht naar liefde tot erge dingen in staat zijn. (jc)

Dominik Moll, Frankrijk, Duitsland, 2019, 117 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Denis Ménochet, Laure Calamy, Damien Bonnard, Nadia Tereszkiewicz, Valeria Bruni Tedeschi.
Seules Les B Tes Ps 1 Jpg Sd Low 9086 1583925199