Play

Scrapper (10+)

De twaalfjarige Georgie leeft in haar eentje een magisch en fantasierijk bestaan in een Londense flat. Totdat haar vervreemde vader opeens opduikt.

Tijden & Tickets

De twaalfjarige Georgie woont sinds het overlijden van haar moeder in haar eentje in een buitenwijk van Londen. Ze heeft het prima naar haar zin in haar eigen wereld. Geld verdient ze door fietsen te stelen met haar vriend Ali en ze houdt maatschappelijk werkers van zich af door te doen alsof ze samenwoont met haar oom, Winston Churchill. Aan dit zelfstandig leventje komt een einde wanneer plotseling Jason – Harris Dickinson (TRIANGLE OF SADNESS) – opduikt, die zichzelf voorstelt als haar vader. Zijn komst brengt haar situatie aan het wankelen.

Het levendige en fantasierijke SCRAPPER is geschreven en geregisseerd door de Britse muziekvideoregisseur Charlotte Regan. Zij groeide zelf op in een flatje in Noord-Londen en stoorde zich de afgelopen jaren aan de kleurloze manier waarop de arbeidersklasse in Britse films weergegeven wordt. Zelf kijkt ze met veel plezier terug op haar bandeloze jeugd, en dat sentiment is de hoeksteen van deze vrolijke film. En met succes: SCRAPPER won vele prijzen op de festivals – waaronder de Grote Juryprijs in de World Cinema competitie op het Sundance Film Festival 2023.

Charlotte Regan, VK, 2023, 84 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Lola Campbell, Alin Uzun, Cary Crankson, Harris Dickinson..