Play

Sátántangó

Béla Tarrs zevenenhalf uur durende, digitaal gerestaureerde magnum opus volgt de bewoners van een Hongaars dorpje na de val van het communisme.

Tijden & Tickets

Het lijkt bijna onmogelijk: een werkdag lang in de bioscoopstoel, kijkend naar een en dezelfde film. Toch is dat wat de Hongaarse regisseur Béla Tarr van zijn publiek eist, en dat dat geen probleem is, bewezen de lyrische reacties van filmkijkers en critici bij uitbreng van SÁTÁNTANGÓ in 1994 en bij latere hervertoningen.

SÁTÁNTANGÓ is een symfonie, geconstrueerd als een reeks van twaalf ‘bewegingen’, opgenomen in lange takes en in betoverend zwart-wit. Tarr neemt je mee naar een morsig dorpje in Hongarije. De werknemers van de voormalige collectieve boerderij zijn radeloos na de val van het communisme. Zekerheden zijn verdwenen. Wat rest, is de dorpskroeg, roddel en het angstaanjagende vermoeden dat de doden zullen herrijzen.


Programma
10:00 - 12:20 deel 1
12:20 - 13:25 pauze, in ons restaurant wordt een aparte lunchplek georganiseerd waar het mogelijk is om te bestellen van een beperkte lunchkaart met heerlijke, snel geserveerde lunchopties.
13:25 - 15:30 deel 2
15:30 - 16:00 pauze
16:00 - 19:00 deel 3

Béla Tarr, Hongarije, Duitsland, Zwitserland, 1994, 439 min. Hongaars gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Mihály Vig, Putyi Horváth, László feLugossy, Éva Almássy Albert, János Derzsi.