Play

Sages-femmes

Authentiek Frans drama over twee pas afgestudeerde verloskundigen die aan de slag gaan op een kraamafdeling in Toulouse die kampt met personeelstekorten en beperkte budgetten.

Tijden & Tickets

Met hun diploma op zak wordt de droom van Louise en Sofia werkelijkheid: ze gaan baby's op de wereld zetten. In de praktijk blijkt het werk echter heel anders dan ze zich hadden voorgesteld. De werkdruk is hoog, de personeelsbezetting onvoldoende en de apparatuur laat te wensen over. Daarbovenop komen nog de tekorten in de budgetten. Overal moet op worden bezuinigd. Dat leidt tot onderlinge wrevel en onenigheid bij het personeel. Ook het team van Louise en Sofia blijft dit niet bespaard. Louisa heeft moeite met de constante kritiek waar zij aan wordt blootgesteld en het werken onder extreme druk. Sofia lijkt het beter af te gaan, totdat er iets gebeurt waardoor zij alles in twijfel trekt.

SAGES-FEMMES is een documentair aandoende speelfilm die de problemen in de gezondheidszorg invoelbaar maakt. Juist dankzij die documentaire-achtige stijl is de film razend spannend en leef je als kijker intens mee bij diverse bevallingen. De film maakt helaas ook duidelijk dat een oplossing voor de hoge werkdruk in de zorg nog lang niet in zicht is. (ms)

Léa Fehner, Frankrijk, 2023, 100 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Khadija Kouyaté, Héloïse Janjaud, Myriem Akheddiou, Quentin Vernede, Tarik Kariouh, Lucie Mancipoz..