Play

Safe Place - Engels ondertiteld

Beklijvend autobiografisch familiedrama over een man wiens leven ingrijpend verandert na de zelfmoordpoging van zijn jongere broer. Bekroond tijdens het filmfestival in Locarno.

Tijden & Tickets

Bruno voelt zich na de wanhoopsdaad van zijn broer Damir in de steek gelaten. Zoekend naar hulp botsen hij en zijn broer bij de politie op een muur van bureaucratie. Ook bij zorgorganisaties valt weinig empathie te bespeuren. Bruno besluit dan maar om zijn broer te verhuizen naar hun ouderlijk huis in Split, maar dat blijkt al snel een rampzalige keuze.

Voor zijn debuutfilm SAFE PLACE put regisseur Jurac Lerotić uit zijn eigen, pijnlijke familiegeschiedenis. In rauwe en zorgvuldig gecomponeerde beelden rekent hij af met de instanties in zijn thuisland die geen oog hadden voor de geestelijke gezondheidscrisis waarin zijn broer verkeerde. Lerotić tekent niet alleen voor de regie, maar schreef ook het scenario voor de film, en speelt zelf de rol van Bruno. Tijdens het filmfestival in Locarno werd de film bekroond met drie prijzen, waaronder die voor beste debuutfilm en beste acteur (Goran Markovic).

Juraj Lerotic, Kroatië, 2022, 103 min. Kroatisch gesproken, Engels ondertiteld. Met Snjezana Sinovcic, Goran Markovic, Damir Klemenic, Biljana Toric..