International Repair Day: première Saïd & Anna + Repair Café (4+)

Saïd en Anna is de vrolijke, actieve ‘doe-serie’ over beste vrienden Saïd (6) en Anna (7) die dagelijks te vinden zijn in de Repair Shop van Saïd’s ouders. Terwijl kapotte spullen van de mensen uit de buurt daar met goed gereedschap een tweede kans krijgen, weten de kinderen hun eigen ‘probleempjes’ ook op geheel eigen, creatieve wijze te fixen.

Cinekid film
Tijden & Tickets

Over jeugdserie Saïd en Anna

Jeugdserie 'Saïd en Anna' adresseert actuele thema’s als duurzaamheid en circulaire economie en laat jonge kinderen zien hoe vindingrijkheid, creativiteit en doorzettingsvermogen ervoor kunnen zorgen dat kapotte spullen een nieuw leven kunnen krijgen. De serie wil jonge kinderen zo inspireren om niets klakkeloos weg te gooien als het kapot gaat, maar uit te zoeken wat ermee aan de hand is en het proberen te repareren. Dat verruimt hun blik, prikkelt de fantasie en stimuleert creativiteit. De serie laat zien dat onderzoeken, bedenken, repareren en oplossen leuk en soms verrassend makkelijk is. Ook toont de serie hoe je de ander en jezelf een tweede kans kan geven.

+ Speelgoed Repair Café

De première valt samen met International Repair Day. Het lokale team van het Repair Café Maastricht verzorgt een speciaal Speelgoed Repair Café in Lumière voor kinderen, die na afloop van de vertoning hun kapotte speelgoed kunnen laten repareren. De provincie Limburg telt ruim 40 repair cafés die regelmatig bij elkaar komen.

Hilt Lochten, België, 2023, 48 min. Nederlands & Vlaams gesproken, zonder ondertiteling.