Play

Ruben Brandt, Collector

Energieke en originele animatiefilm over een psychiater die gekweld wordt door nachtmerries waarin de dertien beroemdste schilderijen ter wereld opduiken.

Tijden & Tickets

In een kliniek ergens in de Alpen behandelt een psychiater artistieke zielen, maar zelf is hij ook niet helemaal in orde. Om hem te helpen, besluit een groepje patiënten de bewuste kunstwerken uit zijn dromen te stelen, zodat hij ze aan de muur kan hangen. Dan zou zijn obsessie moeten verdwijnen. Een van de patiënten is Mimi, een gewiekste dievegge, die op haar beurt weer op de hielen wordt gezeten door detective Mike Kowalski.

Deze spannende achtbaanrit met over elkaar heen buitelende beelden verwijst naar zowat alle bekende schilderijen uit de kunstgeschiedenis, in een tempo dat nauwelijks door het oog is bij te houden. Hoewel de uitwerking van dit idee strakker had gekund, zal degene die van kunst en animatie houdt veel plezier beleven aan de klare lijn, de prachtige pastelkleuren, de sprankelende muziek en de humor in deze bijzondere animatiefilm. (av)

Milorad Krstic, Hongarije, 2018, 96 min. Engels & Hongaars gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Iván Kamarás, Gabriella Hámori, Zalán Makranczi.