Play

Roter Himmel

Tragikomedie van Christian Petzold (Barbara, Transit) over een schrijver die met zijn vrienden ingesloten raakt in een afgelegen vakantiehuis. Winnaar Zilveren Beer in Berlijn.

Tijden & Tickets

Schrijver Leon en kunstenaar Felix stranden in het vakantiehuis van Felix’ moeder als hun auto stuk gaat. Onverwacht blijkt er al iemand te zijn, Nadja, die Leon elke nacht wakker houdt door haar luidruchtige seks met de macho reddingszwemmer Devid. Leon voelt zich ongemakkelijk te midden van de natuur en in een gezelschap dat sociaal en praktisch een stuk handiger is dan hijzelf. Intussen woedt in de buurt een bosbrand. Volgens Devid zal die het vakantiehuis door de heersende windrichting niet bereiken, maar is dat wel zo?

Met ROTER HIMMEL levert Petzold zijn misschien wel meest toegankelijke film tot nu af. Vakkundig neemt hij daarbij ook de zelfingenomenheid van de intellectuele en kunstzinnige medemens op de hak. De medemens die zich verheven voelt boven anderen, maar zich intussen geen raad weet met de uitdagingen van het alledaagse leven. (jc)

Christian Petzold, Duitsland, 2023, 103 min. Duits gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Thomas Schubert, Paula Beer, Enno Trebs, Langston Uibel, Matthias Brandt..