Play

Rose

Deense feelgoodfilm met Sofie Gråbøl (The Killing) als een schizofrene vrouw die tijdens een busreis naar Parijs haar medereizigers inschakelt voor een bijzondere zoektocht.

Tijden & Tickets

In de herfst van 1997 neemt Ellen haar zus mee op een busreis naar Parijs. Inger is schizofreen en woont in een inrichting, maar met de juiste medicatie kan zij een redelijk normaal leven leiden. Tijdens de trip maakt Inger geen geheim van haar ziekte, maar niet alle medereizigers kunnen haar brutale, soms wat grove uitspraken waarderen. Eenmaal aangekomen in Parijs blijkt Inger een verborgen agenda te hebben en betrekt ze haar reisgenoten in de zoektocht naar een belangrijk persoon uit haar verleden. Terwijl Ellen en haar echtgenoot hun handen vol hebben aan het wispelturige gedrag van Inger, weet ze geleidelijk aan toch iedereen voor zich te winnen en wordt het een memorabele reis.

Regisseur Niels Arden Oplev verzekerde zich voor ROSE van een Deense sterrencast, bekend uit series als THE KILLING, BORGEN en THE LEGACY. De film was eerder dit jaar een enorme publiekshit in de Deense bioscopen.

Niels Arden Oplev, Denemarken, 2022, 106 min. Deens & Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Sofie Gråbøl, Lene Maria Christensen, Anders W. Berthelsen, Søren Malling, Luca Reichardt Ben Coker.