Play

Rosalie

Frans historisch drama over Rosalie, een jonge vrouw die werd geboren met de lichaamsbeharing van een man. De cafébaas die haar trouwt om haar aanzienlijke bruidsschat, weet niets van haar geheim.

Tijden & Tickets

Tijdens de huwelijksnacht schrikt hij van de naakte waarheid. Tot groot verdriet van Rosalie wijst hij haar af. Om meer klandizie naar het café te krijgen en zo de liefde van haar man te winnen, besluit Rosalie haar baard te laten groeien. Nadat de dorpelingen hun nieuwsgierigheid hebben bevredigd, blijven ze terugkomen. Rosalie heeft hun hart gewonnen. Ook Abel gaat overstag. Totdat een van zijn schuldeisers Rosalies uiterlijk veroordeelt en daarmee het voortbestaan van het café en het huwelijk op het spel zet.

Stéphanie Di Giusto vindt inspiratie in het leven van beroemde vrouwen rond het begin van de twintigste eeuw. Haar debuutfilm draaide om Loïe Fuller, een danseres uit Folies Bergères. Het leven van Clémentine Delait, een bebaarde Franse caféhoudster vormde het uitgangspunt voor Di Giusto’s tweede film, een sterk pleidooi om diversiteit te omarmen. (ms)

Stéphanie Di Giusto, Frankrijk, België, 2023, 115 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Nadia Tereszkiewicz, Benoît Magimel, Benjamin Biolay, Guillaume Gouix, Gustave Kervern, Anna Biolay.