Play

Roma | Silver Screen Special

Vertrouw op ons of bekijk de trailer: de oogverblindende scènes in de film Roma horen thuis op het grote doek. We presenteren de film (die ook op Netflix te zien is) dan ook met veel plezier als exclusieve 'Silver Screen' special; vertoningen op ons grootst mogelijke scherm mét 7.1 dolby geluid. De beeldschone in zwart-wit gedraaide film van de Mexicaanse filmmaker Alfonso Cuaró (Gravity, Y Tu Mamá También, Children of Men) portretteert het autobiografische verhaal van een uiteenvallend middenklassengezin in het Mexico van de jaren 70. Winnaar van twee Golden Globes (Beste Buitenlandse Film & Beste Regie), de Gouden Leeuw in Venetië en winnaar van drie Oscars (waaronder Beste Buitenlandse Film & Beste Regie).

Tijden & Tickets

Na zijn mega-Hollywoodsucces GRAVITY (zeven Oscars in 2014) gooit de Mexicaanse filmmaker Alfonso Cuarón het in ROMA over een totaal andere boeg. Roma is de wijk in Mexico-Stad waar hij begin jaren zeventig zelf als kind opgroeide. Cuarón liet tot in detail zijn geboortehuis nabouwen, plaatste er zelfs ouderlijke meubels in, en situeerde er een autobiografisch portret van een gezin met vier kinderen en twee dienstmeisjes. Het leven gaat er ogenschijnlijk zijn gangetje, tot de vader van het gezin vreemdgaat. Het is het stille en bescheiden dienstmeisje Cleo die de boel bij elkaar houdt. Intussen raakt ze zwanger van een man die bij dat nieuws meteen wegrent.

ROMA is een haast meditatieve film waarin de tijd binnen de muren van het appartement langzaam voortglijdt, soms onderbroken door heftige gebeurtenissen buiten de deur, zoals de bloedige studentenprotesten in Mexico-Stad uit 1971. Verwacht geen uitgebreid plot met allerlei spannende verwikkelingen, wel een aaneenschakeling van oogverblindende scènes die soms vloeiend in elkaar overlopen. (jc)

Alfonso Cuarón, Mexico, VS, 2018, 135 min. Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Yalitza Aparicio, Marina de Tavira, Fernando Grediaga, Nancy García García.