Play

Rocketman

Na het gigantische succes van Bohemian Rhapsody is het tijd voor Rocketman: een musical over het leven van het extravagante popicoon Elton John, van zijn prille jeugd tot en met zijn enorme succes in de jaren tachtig.

Tijden & Tickets

Na het gigantische succes van BOHEMIAN RHAPSODY hebben meerdere filmproducenten zich gestort op biopics over popmuzikanten. Speelfilms over Aretha Franklin en Amy Winehouse zijn in voorbereiding en later dit jaar verschijnt YESTERDAY, een komedie van Danny Boyle, waarin het oeuvre van the Beatles een belangrijke rol speelt. De aftrap van deze reeks biografische films over popmuzikanten wordt verricht door ROCKETMAN. ‘Een muzikale fantasie’, noemt regisseur Dexter Fletcher – die de regie van BOHEMIAN RHAPSODY overnam nadat Bryan Singer door producent Fox was ontslagen – zijn film over de inmiddels 72-jarige entertainer. Het is het verhaal van een smalltown boy die uitgroeide tot een wereldster. De hoofdrol wordt vertolkt door Taron Egerton die alle bekende Elton John-klassiekers zelf zingt. Vanzelfsprekend spelen ook de buitenissige kostuum uit de liveshows van Elton John een belangrijke rol.

Dexter Fletcher, VK, VS, 2019, 121 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Taron Egerton, Bryce Dallas Howard, Richard Madden, Stephen Graham, Jamie Bell.