Play

Rifkin's Festival

Romantische komedie van Woody Allen (Manhattan, Match Point) over de liefdesbeslommeringen van een Amerikaans stel tegen de achtergrond van het filmfestival in San Sebastian.

Tijden & Tickets

RIFKIN’S FESTIVAL werd gedraaid in de zomer van 2019 in San Sebastian, de Baskische badplaats waar de film een jaar later ook in première zou gaan als openingsfilm van het jaarlijkse filmfestival. De film mag dan wel in San Sebastian gesitueerd zijn, maar verder is dit vertrouwd Woody Allen-terrein. We volgen de romantische sores van Mort Rifkin, een gefrustreerde en neurotische schrijver die met zijn vrouw – publiciteitsagent voor de knappe Franse filmregisseur Philippe – het filmfestival in San Sebastian bezoekt. Rifkin is bezorgd dat de relatie van zijn vrouw met de knappe Franse filmmaker niet louter professioneel van aard is. Terwijl Philippe’s film overladen wordt met lof, vindt Mort deze maar banaal en dwalen zijn gedachten af naar échte filmklassiekers – die van Bergman, Buñuel, Fellini, Truffaut, Welles en Godard. Mort vrolijkt wat op wanneer hij de aantrekkelijke cardiologe Jo ontmoet, een gelijkgestemde ziel die lijdt onder haar huwelijk met de uitbundige schilder Paco.

Woody Allen, Spanje, Italië, VS, 2020, 90 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Wallace Shawn, Gina Gershon, Louis Garrel, Elena Anaya, Sergi López.
Rifkin S Festival Ps 1 Jpg Sd Low Photography By Quim Vives Copyright 2020 The Mediapro Studio Gravier Productions Inc And Wildside S R L 10542 1603809555