Play

Riders of Justice

Zwarte komedie met Mads Mikkelsen als stugge beroepsmilitair die zijn vrouw verliest bij een ongeluk en – samen met drie bevriende nerds – op jacht gaat naar gerechtigheid.

Tijden & Tickets

RIDERS OF JUSTICE vangt aan met een serie trieste gebeurtenissen: een fiets wordt gestolen, een data-analist wordt ontslagen en er vindt een zwaar treinongeluk plaats. Op het eerste gezicht lijkt het toeval, maar data-analist Otto vermoedt dat de gebeurtenissen samenhangen. Samen met zijn excentrieke vrienden Lennart en Emmenthaler en beroepsmilitair Markus – die zijn vrouw verloor bij het treinongeluk – duikt hij in de materie.

Als scenarist voor filmmakers als Susanne Bier en Kristian Levring is Anders Thomas Jensen van vele markten thuis, maar als regisseur heeft hij een onmiskenbare eigen stijl. Net als ADAM’S APPLES en MEN & CHICKEN is zijn nieuwste film een zwarte, lichtelijk absurdistische komedie met een krankzinnig plot en dito acteerprestatie van Mikkelsen. Het resultaat is een wraakfilm die geen moment verveelt.

Anders Thomas Jensen, Denemarken, 2020, 116 min. Deens gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Mads Mikkelsen, Andrea Heick Gadeberg, Nikolaj Lie Kaas, Gustav Lindh, Nicolas Bro.
Riders Of Justice Ps 1 Jpg Sd Low 10924 1611837976