Play

Ride Your Wave

Hyperromantische Japanse animatiefilm over liefde, rouw en het emotionele leven van jongvolwassenen, geregisseerd door een van de meest inventieve animemakers van dit moment.

Tijden & Tickets

Hinako surft en studeert oceanografie in een havenstadje. Daar leert ze brandweerman Minato kennen. Ze worden smoorverliefd. Als een ongeval op zee Minato fataal wordt, verwerkt Hinako haar verdriet door zich terug te trekken in een fantasiewereld waarin hun liedje BRAND NEW STORY een grote rol speelt.

Blauwe zee, zonovergoten stranden, eindeloze strandwandelingen, zonsondergangen: de film begint als een suikerzoete zomerromance. Gaandeweg komt er meer diepgang als de focus wordt verlegd naar de intensiteit van een eerste liefde en de bijbehorende pijn als die liefde ten einde gaat. De beelden ondersteunen het verhaal. Water en vuur geven het contrast tussen Hinako en Minato weer. In het kleurgebruik wisselen de rollen: warme kleuren voor Hinato, koele voor Minato.

Masaaki Yuasa levert met RIDE YOUR WAVE een wonderschone liefdesgeschiedenis af rond het accepteren van een groot persoonlijk verlies. (ms)

Masaaki Yuasa, Japan, 2019, 94 min. Japans gesproken, Nederlands ondertiteld.