Play

(R)Evolutie

Dystopische komedie van Toneelgroep Maastricht, geregisseerd door artistiek leider Servé Hermans, over de nabije toekomst waarin kunstmatige intelligentie vanzelfsprekend is en toeval niet meer bestaat.

Première
Tijden & Tickets

We schrijven het jaar 2040. Grote delen van Nederland zijn overstroomd en miljoenen mensen hebben hun heil gezocht in Limburg; het laatste toevluchtsoord waar iedereen hoopt op een leven zoals zij dat voor de natuurramp kenden. Maar in dit toevluchtsoord wordt niets aan het toeval overgelaten. Dokter Frank, de genendokter, helpt je aan het ideale kind met de beste genen en hersenen. En Alecto, een zelflerende kunstmatige intelligentie, is altijd behulpzaam bij alle beslissingen. Van de lunch tot de liefde, het is het beste om je zaken aan Alecto over te laten. Deze nieuwe wereld biedt de perfecte relatie met een partner die precies is zoals we van hem of haar dromen; zelfs de seks is beter. Maar hoe vind je je eigen weg wanneer alles is gebaseerd op data, toeval niet meer bestaat en de rol van de mens steeds minder belangrijk lijkt te worden?

(R)EVOLUTIE is een komische speelfilm uit de koker van Toneelgroep Maastricht, geregisseerd door artistiek leider Servé Hermans. Eddy Terstall heeft de gelijknamige tekst van de Duitse schrijvers Yael Ronen en Dimitrij Schaad bewerkt. Zij lieten zich inspireren door de bestsellers van Yuval Noah Harari: SAPIENS, HOMO DEUS en 21 LESSEN VOOR DE 21E EEUW. De opnames vonden plaats in Maastricht en omgeving.


Early Bird actie (R)Evolutie

Vanaf 18 november zie je de eerste speelfilm van Toneelgroep Maastricht in de filmhuizen. Dat vieren we op de 18de met een feestelijke première in Lumière. De komedie is na de premièreavond maar liefst drie weken te zien. Je kunt nu alvast je tickets boeken met een leuk extraatje. Als je voor 1 november tickets bestelt, ontvang je een previewlink van de korte film HAPPY HEALING van Toneelgroep Maastricht en Elbe Stevens Producties, een link naar de Behind the Scenes film van (R)Evolutie en een link naar een Q&A met hoofdrolspeelster Angela Schijf en regisseur Servé Hermans.

Servé Hermans, Nederland, 2021, 90 min. Nederlands gesproken, zonder ondertiteling. Met Angela Schijf, Anniek Pheifer, Bruno Vanden Broecke, Michel Sluysmans, Michiel Blankwaardt, Jeroen van Koningsbrugge.
R Evolutie ps 1 jpg sd low 612c9d5f49ac4