Play

Revoir Paris

Drama van Alice Winocour (Proxima) geïnspireerd door de terroristische aanslagen in Parijs in 2015, over de vraag hoe je verder moet met je leven na een traumatische gebeurtenis.

Tijden & Tickets

Om te schuilen voor een storm, vlucht Mia op een avond een brasserie in Parijs binnen. Vlak daarna blijkt deze het doelwit van een terroristische aanslag. Mia raakt bewusteloos en kan zich als ze eenmaal is bijgekomen, niets van de gebeurtenis herinneren. In haar zoektocht naar wat er precies is gebeurd, sluit ze zich aan bij een praatgroep van overlevenden. Met Thomas, die op de bewuste avond zijn verjaardag vierde, krijgt ze een bijzondere band. Samen met Thomas probeert ze reconstrueren wat haar overkwam en langzaam maar zeker vallen voor Mia de puzzelstukjes op hun plaats.

Voor de Parijse filmmaakster Alice Winocour is REVOIR PARIS een persoonlijk project; haar broer was van een de overlevenden van de aanslag op de Bataclan. De hoofdrol wordt vertolkt door een van de grote sterren van de Franse cinema van dit moment, de Brusselse actrice Virginie Efira (BENEDETTA, LES ENFANTS DES AUTRES, UN AMOUR IMPOSSIBLE).

Alice Winocour, Frankrijk, 2022, 105 min. Frans & Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Virginie Efira, Benoît Magimel, Grégoire Colin, Maya Sansa, Amadou Mbow..