Play

Return to Seoul

Delicate en indringende karakterstudie van een in Frankrijk opgegroeide 25-jarige vrouw die besluit op zoek te gaan naar haar biologische ouders in Zuid-Korea.

Tijden & Tickets

De van oorsprong Zuid-Koreaanse Frédérique (haar vrienden noemen haar Freddie) is als kind geadopteerd door Franse ouders. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar herkomst, vertrekt ze in een impulsieve bui naar Zuid-Korea. Gaandeweg de reis blijkt Freddie zonderlinge trekjes te vertonen, waaronder extreme impulsiviteit. Ze praat zelden over haar gevoelens. De onderhuidse frustratie, woede en kwetsbaarheid zijn echter niet over het hoofd te zien. Een onverwachtse gebeurtenis tijdens haar reis zet haar hele bestaan op losse schroeven.

Davy Chou schetst met deze intrigerende zoektocht naar identiteit een fragmentarisch portret van een jonge vrouw dat in het geheugen gegrift blijft. Memorabel is de hypnotiserende dansscène op het nummer ANYBODY van Jérémie Arcache en Christophe Musset. Maar vooral Freddie blijft je bij, een van de meest interessante, maar complexe protagonisten uit de recente cinema. (ms)

Davy Chou, Frankrijk, Duitsland, België, Zuid-Korea, Roemenië, Cambodja, Qatar, 2022, 117 min. Engels, Frans & Koreaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Park Ji-min, Oh Kwang-rok, Guka Han, Kim Sun-young, Yoann Zimmer, Louis-Do de Lencquesaing..