Reflection | Benefiet

Confronterend, urgent drama over een Oekraïense chirurg die in een Russische martelbunker terecht komt en vervolgens getraumatiseerd terugkeert naar zijn oude leven. De volledige opbrengst van deze vertoning gaat naar de Oekraïense filmmakers.

Tijden & Tickets

Net als in zijn vorige film ATLANTIS vertelt de Oekraïense regisseur Valentin Vasijanovitsj opnieuw een verhaal over trauma in de directe nasleep van een oorlog. Vasijanovitsj schetst in REFLECTION het begin van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland in 2014 en toont de gruwelen die zich afspelen in geheime Russische gevangenissen.

Nadat de Oekraïense chirurg Serhiy gevangen is genomen door de Russische strijdkrachten in de conflictzone in Oost-Oekraïne is hij tijdens zijn gevangenschap getuige van verschrikkelijke taferelen van geweld, vernedering en onverschilligheid ten opzichte van mensenlevens. Wanneer hij wordt vrijgelaten keert hij terug naar zijn appartement en zoekt hij opnieuw een doel in het leven door de banden met zijn dochter en ex-vrouw aan te halen. Serhiy ervaart weer hoe het is om mens te zijn en leert hoe hij zijn dochter, die hem hard nodig heeft, kan helpen.

De escalatie van de oorlog in Oekraïne heeft de film inmiddels ingehaald. Daarom besloot distributeur Cherry Pickers de film vervroegd uit te brengen in de Nederlandse filmtheaters. Alle opbrengsten van de film gaan naar de Oekraïense filmmakers.

Valentyn Vasyanovych, Oekraïne, 2021, 128 min. Oekraïens & Russisch gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Roman Lutskyi.
Reflection ps 1 jpg sd low 622f02165496c