Play

Rebel

Explosieve en persoonlijke film van het Belgische regisseursduo Adil en Bilall (Bad Boys For Life, Black), over twee broers die vanuit België in de oorlog in Syrië terechtkomen.

Tijden & Tickets

Kamal, die opgroeit in de Brusselse achterstandswijk Molenbeek, wil zijn leven als drugsdealer beteren en besluit om oorlogsslachtoffers in Syrië te gaan helpen. Hij wordt echter al snel opgepakt en gedwongen om zich aan te sluiten bij een militie in Raqqa. Zijn leven verandert in een nachtmerrie. Hij wordt gedwongen om aanslagen te filmen. Als hij zelf in een video te zien is die viral gaat, heeft dit grote invloed op het leven van zijn familie in België. Zijn broertje Nassim is een gemakkelijke prooi voor ronselaars die beloven hem met zijn broer te herenigen, maar eigenlijk jonge strijders rekruteren. Nassim komt in een trainingskamp terecht. Dit betekent dat hun moeder Leila niet alleen haar oudste, maar ook haar jongste zoon dreigt te verliezen. Ze zet alles op alles om Nassim te beschermen.

Adil El Arbi & Bilall Fallah, België, Frankrijk, Luxemburg, 2022, 135 min. Arabisch & Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Aboubakr Bensaihi, Lubna Azabal, Tara Abboud, Younes Bouab, Amir El Arbi.