Play

Raw - Engels ondertiteld

In de aanloop naar de release van Gouden Palm-winnaar TITANE van regisseur Julia Ducournau vertonen we haar veelgeprezen debuutfilm RAW, een horrorfilm over de ontluiking van vleselijke lusten.

Tijden & Tickets

De verlegen Justine begint onzeker aan haar studie diergeneeskunde. Haar oudere zus Alexia volgt dezelfde opleiding, maar zij laat haar zusje aan haar lot over. Tot Justines afgrijzen dient ze tijdens een ontgroeningsritueel rauwe konijnenlever te eten. Vlak daarna ontwikkelt ze een onstilbare honger naar vlees en ondergaat ze een metamorfose van tuttige studiebol naar wellustige vamp.

RAW is een intelligent verhaal over vrouwelijkheid, seksueel ontwaken en heersende schoonheidsidealen, verpakt als een glorieus bloederige horrorfilm. Regisseur Julia Ducournau won met haar debuutfilm al diverse prijzen, waaronder de FIPRESCI-prijs op de Semaine de la Critique in Cannes. De film werd opgenomen in de dierenartsenschool aan de Universiteit van Luik. (mv)

Julia Ducournau, België, Frankrijk, 2016, 99 min. Frans gesproken, Engels ondertiteld. Met Garance Marillier, Ella Rumpf, Rabah Nait Oufella, Laurent Lucas, Joana Preiss.