Play

Raofelren, Seer & ’t Leve

Poëtische mozaïekvertelling over Maastricht en enkele van haar inwoners.

Tijden & Tickets
In de film zien we Jelske, Osman, Brigitte, Lou, Philip en andere Maastrichtenaren, die allemaal op hun eigen bijzondere manier hun leven invullen. Tegen het prachtige decor van Maastricht zien we hoeveel deze mensen met elkaar gemeen hebben, terwijl ze elkaar niet kennen en totaal andere achtergronden hebben. Het zijn mensen die met hun daden anderen kunnen inspireren.


Deze documentaire is ontstaan is vanuit de gedachte dat de inwoners van een stad bepalen hoe de stad zich ontwikkelt. Maastricht telt ruim 120.000 inwoners. Elke inwoner is uniek, leeft zijn of haar leven en is op de een of andere manier gehecht aan mede-Maastrichtenaren. Deze documentaire toont enkele burgers van Maastricht die ieder op een eigen wijze invulling geven aan hun leven in de stad. Door de ogen van deze mensen wordt Maastricht getoond vanuit een ander perspectief dan gebruikelijk.

Richard Dols, Nederland, 2019, 63 min. Limburgs dialect, Nederlands, Turks & Syrisch gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Maarten van den Berg, Philipp Kirschfink, Jelske van Asseldonk.