Play

Radical

Mexicaans drama over een leraar die met radicale methodes aan de slag gaat om kansloze jongeren een betere toekomst te bieden. Winnaar van de Festival Favorite Award op het Sundance Film Festival.

Tijden & Tickets

De leerlingen uit Sergio’s nieuwe klas staan in de overlevingsstand. Dat je door onderwijs iets kunt bereiken, is vanwege de armoede, de plaatselijke drugsbende en het straatgeweld iets waar ze zich sowieso niet druk om maken. Sergio wil het tij keren. Dat valt niet mee met een corrupt schoolbestuur, computerloos informaticalokaal en boekloze schoolbieb. Sergio volhardt. Stukje bij beetje ontwikkelen zijn leerlingen zich en stijgt hun gevoel van eigenwaarde.

Een artikel in het Amerikaanse tijdschrift Wired over een wiskundig begaafde leerling uit Mexico die dankzij de inspanningen van haar leraar doordrong tot de top van de landelijke toetsen, vormde de inspiratiebron voor RADICAL. Met zijn ontroerende verhaal herinnert Zalla ons eraan dat onderwijs naast een mensenrecht ook een natuurlijke behoefte van elk kind is. (ms)

Bekijk hier de Engels ondertitelde voorstellingen van deze film.

Mateo Londono, Mexico, VS, 2023, 125 min. Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Eugenio Derbez, Daniel Haddad, Jennifer Trejo, Mia Fernanda Solis, Danilo Guardiola..