Radiance - English subtitled

Romantisch drama van Naomi Kawase (An, Still The Water) over de ontluikende relatie tussen de schrijfster Misaka en de fotograaf Masaya in Nara, de voormalige hoofdstad van Japan.

Tijden & Tickets

Op een filmvertoning komt het tot een confrontatie tussen Misaka – schrijfster die films beschrijft voor slechtzienden – en de fotograaf Masaya. Zijn felheid heeft te maken met het feit dat hij langzaam zijn gezichtsvermogen aan het verliezen is. Masaya’s foto’s roepen sterke herinneringen aan het verleden van Misaka op. Samen ontwikkelen ze een nieuwe taal om de wereld om hen heen te bezien en gaandeweg vullen ze elkaar steeds meer aan.
RADIANCE is de nieuwe film van de gerenommeerde Japanse regisseur Naomi Kawase en de film won de Oecumenische Juryprijs op het filmfestival van Cannes. Een delicate film over zien, kijken en het omgaan met verlies. Misschien is het wel zoals in RADIANCE gesuggereerd wordt: ‘Niets is mooier dan wat vervaagt voor onze ogen’. (ej)

Naomi Kawase, Japan, Frankrijk, 2017, 101 min. Japans gesproken, Engels ondertiteld. Met Masatoshi Nagase, Ayame Misaki, Tatsuya Fuji, Kazuko Shirakawa, Misuzu Kanno.