Play

Quo Vadis, Aida?

Aangrijpend drama waarin de Bosnische filmmaker Jasmila Žbanić (Grbavica) de genocide in Srebrenica toont door de ogen van een tolk die op de Nederlandse VN-basis werkt.

Deze film is te zien via Picl
Deze film is zien via Picl
Tijden & Tickets

QUO VADIS, AIDA? zien vanaf je eigen bank? Je kunt deze film thuis bekijken via Picl.

Hoe werkt het?

1. Klik op deze link
2. Reken af (via iDEAL, Creditcard, Paypal of Apple Pay).
3. Start de film, die 48 uur te bekijken is.


Iedereen die de gebeurtenissen rond de genocide in Srebrenica heeft gevolgd, weet in grote lijnen wat daar in 1995 is gebeurd. Ruim 7000 mannen en jongens werden vermoord en een groot aantal vrouwen verkracht door Servische soldaten.

In deze zeer persoonlijke en krachtige film volgen we een tolk die dit drama ziet aankomen en het probeert te verijdelen. Haar gezin behoort tot de duizenden burgers die op de bescherming van de VN-soldaten rekenen. Gaandeweg verliest ze echter het vertrouwen in de VN-troepenmacht en krijgt ze inde gaten dat onmacht, onwil, overmacht, zwakheid, verraad en misleiding een grote rol spelen in dit conflict. Van dichtbij zien we haar ontsteltenis en angst, en haar creativiteit om de loop van de geschiedenis te veranderen. Ademstokkende beeldentonen hoe de wereld al slaapwandelend in deze tragedie terechtkomt. (av)

Jasmila Žbanić, Nederland, Bosnië, 2020, 102 min. Servo-Kroatisch, Bosnisch & Nederlands gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Jasna Duričić, Boris Isaković, Raymond Thiry, Juda Goslinga, Sanne den Hartogh, Teun Luijkx e.a..
Quo Vadis Aida ps 1 jpg sd low 60a250d369c42