Play

Queen of Hearts

Deens drama over een getrouwde advocate die een relatie met haar stiefzoon begint. Met een gewaagde hoofdrol voor de Deense steractrice Trine Dyrholm. Winnaar publieksprijs Sundance.

Tijden & Tickets

Een perfect leven, zo lijkt het. Anne is een gevierd advocate en komt op voor slachtoffers van huiselijk geweld. Samen met haar man Peter en hun twee dochters wonen ze in een prachtig modernistisch huis. Een bijna jaloersmakend perfect leven. De rust wordt verstoord als Peters zoon Gustav bij hen intrekt. Al snel ontwikkelen Anne en Gustav een band, die verder gaat dan de gebruikelijke stiefmoeder-zoon relatie. In QUEEN OF HEARTS maakt Anne onherroepelijke keuzes die nogal wat teweegbrengen in haar leven, maar vooral ook in dat van de mensen die ze liefheeft. De film is een subtiele zoektocht naar onze grenzen, en wat mensen doen om harmonie en status quo te handhaven. Maar bovenal is het een verhaal over het maken van fouten en hoe fouten en tekortkomingen ons definiëren. De moraalridders hebben het nakijken. De Deens-Egyptische regisseur laat een oordeel achterwege en hoopt dat haar film meer vragen oproept dan dat er antwoorden gegeven worden. (ej)

May el-Toukhy, Denemarken, Zweden, 2019, 127 min. Deens & Zweeds gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Trine Dyrholm, Gustav Lindh, Magnus Krepper, Silja Esmår Dannemann, Liv Esmår Dannemann, Stine Gyldenkerne.