Play

Que Horas Ela Volta?

Subtiel humoristische kijk op de omgang tussen een huishoudster en de rijke familie voor wie ze in São Paulo werkt. Regisseur Anna Muylaert fileert met nauwgezette precisie thema’s zoals klassenverschillen en de rol van de moeder versus die van de oppas.

Deze film wordt ingeleid door psychiater/psychoanalytica i.o. Ingrid van de Ven
Tijden & Tickets

Deze film wordt ingeleid door psychiater/psychoanalytica i.o. Ingrid van de Ven. Na afloop is er gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen en vragen te stellen over de inleiding en de film.

Programma
19.30 Inleiding
20.00 Start film
21.50 Nagesprek

De Engelse filmtitel THE SECOND MOTHER verwijst direct naar de kern van het verhaal, waarin een huishoudster de taak van de moeder op zich heeft genomen in een welgesteld, maar disfunctioneel Braziliaans gezin. Om haar werk te kunnen doen, heeft huishoudster Val een groot offer gebracht door haar dochter Jessica achter te laten bij haar echtgenoot. Carlo, de man in het gezin, is een depressieve kunstenaar die leeft van geërfd geld. Zijn vrouw Barbara houdt zich alleen bezig met haar lijn, terwijl hun enige zoon Fabinho een hechte, warme band heeft met Val die hij als zijn moeder beschouwt. De harmonie wordt verstoord als Jessica verschijnt. Ze wil net als Fabinho naar de universiteit en heeft totaal geen last van de zo kenmerkende onderdanigheid van Val. Zal Val de corrigerende moederrol op zich nemen of Jessica’s gebrek aan respect jegens haar werkgever tolereren? (av)

Anna Muylaert, Brazilië, 2015, 110 min. Portugees gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Regina Case, Michel Joelsas, Camila Mardila, Karine Teles, Lourenco Mutarelli.