Play

Que Dios Nos Perdone

Psychologische thriller die zich afspeelt in Madrid ten tijde van het bezoek van paus Benedictus XVI in de hete zomer van 2011.

Tijden & Tickets

In de aanloop naar het pauselijk bezoek, zijn twee rechercheurs naarstig op zoek naar een seriemoordenaar. Het politieduo vult elkaar aan: de extraverte Alfaro analyseert de gewelddadige uitingsvormen van mannelijke driften; de introverte Velarde onderzoekt de psyche van de moordenaar.

Een eenvoudige plot, slim verpakt in een zinderende film vol onderhuidse spanning die de diepere lagen van geweld blootlegt: in mensen, in de samenleving en in een moderne stad. Uit de hand gefilmde rauwe beelden gaan geleidelijk over in een visueel elegante en gepolijste stijl. Meer dan een ouderwetse whodunit is QUE DIOS NOS PERDONE een karakterstudie en een kritische analyse van sociale en culturele tegenstellingen in het hedendaagse Spanje. Aangrijpend vanaf de eerste beelden. (ej)

Rodrigo Sorogoyen, Spanje, 2016, 127 min. Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Antonio de la Torre, Roberto Álamo, Javier Pereira, Luis Zahera, Raúl Prieto.