Play

QT8: The First Eight

Documentaire over de eerste acht films van Quentin Tarantino, tjokvol fragmenten en met tal van smeuïge anekdotes van zijn vaste castleden.

Tijden & Tickets

Tarantino heeft ooit verklaard om na zijn tiende film te stoppen als regisseur. Het is de vraag hoe serieus we die uitspraak moeten nemen, maar inmiddels staat de teller op negen en is de tijd rijp voor een terugblik op het oeuvre van de Amerikaanse autodidact die dankzij films als RESERVOIR DOGS en KILL BILL uitgroeide tot een van de meest bejubelde maar ook controversiële filmmakers ter wereld. In deze documentaire vertellen acteurs als Samuel L. Jackson, Jamie Foxx, Christoph Waltz over de werkwijze van Tarantino en de unieke, opwindende sfeer op zijn filmsets. En QT8 bevestigt het al langer circulerende gerucht dat John Travolta niet de eerste keus was voor de rol van Vincent Vega in PULP FICTION.

QT8 werd gemaakt in de aanloop naar de release van Tarantino’s negende film ONCE UPON A TIME… IN HOLLYWOOD en zou eigenlijk vorig jaar al uitgebracht worden, maar de door The Weinstein Company gefinancierde film raakte verstrikt in het #MeToo-schandaal rond Harvey Weinstein. Inmiddels is het regisseur Tara Wood gelukt om de filmrechten terug te kopen en kan de documentaire alsnog worden uitgebracht.

Tara Wood, VS, 2019, 103 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld.
Qt8  The First Eight Ps 1 Jpg Sd Low 10074 1600174981