Play

Princess

Drama over het leven van een jonge Nigeriaanse sekswerker in de bossen van Rome. Authentiek dankzij de hoofdrol van Glory Kevin, die zelf ook ooit als sekswerker werd geronseld.

Tijden & Tickets

In Italië zijn duizenden Afrikaanse vrouwen actief als illegaal sekswerker. Ze worden in hun thuisland, vaak Nigeria, door een ‘madame’ lekker gemaakt voor een gouden toekomst in Europa. Zij betaalt hun reis, maar dat moeten de vrouwen terugbetalen met sekswerk. Deze film vertelt hun verhaal. Hoofdpersoon is de negentienjarige Princess. In de bossen rond Rome zoekt zij mannen die voor haar diensten willen betalen. Ze onderhandelt met hen over wat ze precies levert, waarna ze tijdens de daad ter afleiding door haar telefoon scrolt. Het leven van Princess lijkt een positieve wending te nemen als ze in de bossen de twintig jaar oudere Corrado ontmoet. Hij zoekt er paddenstoelen en is helemaal niet op zoek naar seks. Er bloeit iets moois op tussen de twee, maar belandt Princess daarmee niet in de volgende afhankelijkheidsrelatie?

Op papier lijkt PRINCESS misschien een zwaar drama, maar de toon van de film is overwegend licht, soms zelfs humoristisch. Van het te verwachten geweld tegen de vrouwen is geen sprake. Ze doen vooral geroutineerd hun ding. (jc)

Roberto de Paolis, Italië, 2022, 108 min. Italiaans & Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Glory Kevin, Lino Musella, Sandra Osagie, Salvatore Striano.