Play

Presque

Hartverwarmende komedie over twee mannen die in een lijkwagen door Frankrijk reizen en ontdekken dat ze niet zoveel van elkaar verschillen als ze hadden gedacht.

Tijden & Tickets

De een is een workaholic, de ander een filosoof in een lichaam met beperkingen. Louis, volledig toegewijd aan zijn functie als directeur van een begrafenisonderneming, lijkt op het eerste gezicht niet zo veel gemeen te hebben met Igor, een bezorger van biologische groenten met een voorliefde voor filosofieboeken. Bij een ongeval verstopt Igor zich in Louis’ lijkwagen. Zomaar, zonder plan. Van de ergste schrik bekomen, besluit Louis hem maar mee te nemen op zijn tocht om het lichaam van een oude vrouw naar de Cevennen te brengen. Tijdens de ongeplande autotocht ontdekken de twee dat ze meer op elkaar lijken dan gedacht.

PRESQUE werd geschreven en geregisseerd door hoofrolspelers Bernard Campan en Alexandre Jollien. Komische momenten en inzichten van Nietzsche, Plato, De Montaigne en Spinoza vloeien naadloos in elkaar over in deze pure feelgoodfilm à la HORS NORMES en INTOUCHABLES.

Bernard Campan, Frankrijk, 2021, 92 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Bernard Campan, Tiphaine Daviot, Julie-Anne Roth, Alexandre Jollien, La Castou, Marie Benati, Marilyne Canto.