Play

Poor Things

Hilarisch en visueel overweldigend drama van Yorgos Lanthimos (The Favourite, The Lobster) over de fantastische evolutie van de dochter van een Frankenstein-achtige wetenschapper. Winnaar van vier Oscars, waaronder de prijs voor beste actrice, en van de Gouden Leeuw.

Tijden & Tickets

Een lichaam van een volwassen vrouw die zelfmoord heeft gepleegd en de hersens van een foetus. Dat zijn de elementen waarmee Godwin Baxter zijn dochter Bella in elkaar zet. In eerste instantie gedraagt ze zich als een kind maar al snel is ze geestelijk rijp genoeg om alle geneugten te ontdekken die het leven te bieden heeft. Een ontmoeting met een louche advocaat die belooft haar de wereld te laten zien, vormt de start van een reis waarin Bella leert wat het betekent om een vrouw te zijn in een door mannen gedicteerde samenleving.

POOR THINGS is gebaseerd op het gelijknamige boek van Alasdair Gray. De geniale Lanthimos bewerkte het tot een weergaloze coming-of-agefilm, inclusief enkele expliciete seksscènes. Naast de hoofdprijs van het festival oogstte dit werk in Venetië ook de langste staande ovatie die daar ooit werd gegeven. (ms)

Yorgos Lanthimos, VS, 2023, 141 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Emma Stone, Willem Dafoe, Vicki Pepperdine, Ramy Youssef, Jack Barton, Mark Ruffalo..