Play

Police

Frans drama over drie Parijse politieagenten die belast worden met de deportatie van een asielzoeker en worstelen met de vraag of ze dit bevel wel moeten opvolgen.

Tijden & Tickets

Tijdens de nachtelijke rit naar het vliegveld zijn de agenten in eerste instantie vooral met hun eigen sores bezig: een slechte relatie, slaapgebrek door pril moederschap, psychische problemen. Totdat een van hen zich realiseert dat het lot van de asielzoeker in hun handen ligt. Zijn uitzetting naar Tadzjikistan brengt zijn leven in gevaar.

POLICE – gebaseerd op de gelijknamige roman uit 2016 van de Franse schrijver Hugo Boris – bestaat uit twee delen. Middels flashbacks belicht het eerste deel de verschillende levens van de agenten. Het tweede deel speelt zich af in de politieauto en is lineair van structuur. De focus van dat deel ligt op het gevoelsleven van de personages. Het resultaat is een aangrijpende policier waarin geen enkel schot wordt gelost. (ms)

Anne Fontaine, Frankrijk, België, China, 2020, 98 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Virginie Efira, Omar Sy, Grégory Gadebois, Payman Maadi, Elisa Lasowski.
Police Ps 1 Jpg Sd Low 10450 1603190893