Play

Police

Frans drama over drie Parijse politieagenten die belast worden met de deportatie van een asielzoeker en worstelen met de vraag of ze dit bevel wel moeten opvolgen.

Deze film is te zien via Picl
Deze film is te zien via Picl
Tijden & Tickets

POLICE zien vanaf je eigen bank? Je kunt deze film thuis bekijken via Picl.

Hoe werkt het?

1. Klik op deze link
2. Reken af (via iDEAL, Creditcard, Paypal of Apple Pay).
3. Start de film, die 48 uur te bekijken is.
Tijdens de nachtelijke rit naar het vliegveld zijn de agenten in eerste instantie vooral met hun eigen sores bezig: een slechte relatie, slaapgebrek door pril moederschap, psychische problemen. Totdat een van hen zich realiseert dat het lot van de asielzoeker in hun handen ligt. Zijn uitzetting naar Tadzjikistan brengt zijn leven in gevaar.

POLICE – gebaseerd op de gelijknamige roman uit 2016 van de Franse schrijver Hugo Boris – bestaat uit twee delen. Middels flashbacks belicht het eerste deel de verschillende levens van de agenten. Het tweede deel speelt zich af in de politieauto en is lineair van structuur. De focus van dat deel ligt op het gevoelsleven van de personages. Het resultaat is een aangrijpende policier waarin geen enkel schot wordt gelost. (ms)

Anne Fontaine, Frankrijk, België, China, 2020, 98 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Virginie Efira, Omar Sy, Grégory Gadebois, Payman Maadi, Elisa Lasowski.