Play

Plus Que Jamais

Ontroerend drama van Emily Atef met Vicky Krieps (Bergman Island, Corsage) als een ongeneeslijk zieke jonge vrouw die op haar eigen voorwaarden afscheid wil nemen.

Tijden & Tickets

De 33-jarige Hélène leeft al jaren gelukkig met haar echtgenoot Mathieu in Bordeaux. Hun leven wordt op zijn kop gezet als bij Hélène een zeldzame longziekte wordt vastgesteld. Mathieu is ervan overtuigd dat een longtransplantatie het tij kan keren, maar Hélène geeft de hoop op genezing al snel op en keert zich steeds meer in zichzelf. Als Hélène een Noorse blogger ontdekt die ook ernstig ziek is en daar met veel humor over schrijft, reist ze halsoverkop naar Noorwegen om hem te ontmoeten.

In haar vorige speelfilm 3 DAYS IN QUIBERON portretteerde Emily Atef drie donkere dagen uit het leven van Romy Schneider. In PLUS QUE JAMAIS schuwt ze opnieuw de confrontatie met het levenseinde niet. Haar film zit vol met rake en eerlijke observaties over de dood. De film kreeg ongewild een extra emotionele lading doordat Gaspard Ulliel – in de film de echtgenoot van Hélène – na de opnames op 37-jarige leeftijd overleed bij een ski-ongeval.

Emily Atef, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, Noorwegen, 2022, 123 min. Frans, Engels & Noors gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Vicky Krieps, Gaspard Ulliel, Bjørn Floberg, Sophie Langevin, Valérie Bodson.