Play

Plaire, aimer et courir vite

Romantisch drama met op de achtergrond het door aids geteisterde Parijs van de jaren negentig. Twee mannen hebben elkaar lief, maar hun tegengestelde idealen drijven hen uiteen.

Tijden & Tickets

Arthur, een beginnend filmmaker, wil naar Parijs om zijn gezapige bestaan in Bretagne ontvluchten. Die kans krijgt hij als hij Jacques ontmoet, een knappe schrijver van begin veertig. Ooit had hij succes, maar nu is hij over zijn hoogtepunt heen. Een tijdlang zijn ze samen gelukkig, maar geleidelijk aan blijken hun onderlinge verschillen erg groot. Jacques verwacht niet veel meer van het leven; hij is hiv-positief en heeft niet alleen het beste, maar ook het grootste deel van zijn leven achter zich. Arthur is jong, enthousiast, begerig en klaar om het leven te omarmen. Kan hun liefde deze afstand overbruggen? Een zwaarmoedig verhaal, maar verteld met humor, romantiek en een beetje Franse aanstellerij. Geselecteerd voor de officiële competitie van Cannes 2018. (gz)

Christophe Honoré, Frankrijk, 2018, 132 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Vincent Lacoste, Pierre Deladonchamps, Denis Podalydès, Adèle Wismes, Thomas Gonzalez.
Plaire Aimer Et Courir Vite Ps 1 Jpg Sd Low 2973 1531301954