Play

Pissarro: Father Of Impressionism

Documentaire over het werk en leven van Camille Pissarro, de kunstenaar die bekend staat als de vader van het impressionisme.

Tijden & Tickets
Documentaire over het werk en leven van Camille Pissarro, de kunstenaar die bekend staat als de vader van het impressionisme.

Zonder Pissarro geen impressionisme. Camille Pissarro, geboren in West-Indië, staat bekend als de vader van het impressionisme. Als jongeman vond hij zijn passie voor de schilderkunst in Parijs, waar hij later in zijn leven een groep gelijkgestemde kunstenaars samenbracht in een collectief. Hun eerste tentoonstelling werd door critici geminacht, maar zorgde ervoor dat de kunstenaars – door toedoen van een kritische journalist – eindelijk een naam verworven: de impressionisten.

Door middel van de brieven die Pissarro aan zijn familie schreef, geeft PISSARRO: FATHER OF IMPRESSIONISM inzicht in het boeiende werk en leven van een van de drijvende krachten achter deze populaire kunststroming. Daarnaast geeft de documentaire een kijkje in het Ashmolean Museum, een museum dat beschikt over een uitzonderlijk Pissarro-archief en recent een groot retrospectief wijdde aan de kunstenaar.

David Bickerstaff, VK, 2022, 94 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld.