Play

Pinocchio (originele versie)

Met deze fantasievolle, magische nieuwe bewerking van het wereldberoemde sprookje keert de maker van Gomorra en Dogman terug naar de wortels van de Italiaanse ziel.

Deze film is te zien via Picl
Deze film is te zien via Picl
Tijden & Tickets

PINOCCHIO zien vanaf je eigen bank? Je kunt deze film thuis bekijken via Picl.

Hoe werkt het?

1. Klik op deze link
2. Reken af (via iDEAL, Creditcard, Paypal of Apple Pay).
3. Start de film, die 48 uur te bekijken is.
Houtbewerker Geppetto schept uit een blok hout een jongetje dat ineens tot leven komt. Pinocchio, zoals de oude man hem noemt, kan praten, eten en rennen, maar ook liegen, stout zijn en weglopen. Dat brengt hem al snel in de problemen. Als hij in handen valt van bedriegers en moordenaars, trekt een goedhartige fee zich zijn lot aan. Ze probeert hem duidelijk te maken dat hij – als hij zijn grote droom waar wil maken om van vlees en bloed te worden – zijn gedrag moet verbeteren,

De avonturen van Pinocchio weerklinken in elke echo van de Italiaanse taal en cultuur. Wie kent niet het jongetje met de rode puntmuts en de lange neus? Deze verfilming – met een opmerkelijk ingetogen Roberto Benigni als de houtsnijder Geppetto – toont een fantasiewereld vol mysterieuze gebeurtenissen, maar ook grappige en ontroerende momenten. (av)

NB: Pinocchio wordt in Nederland uitgebracht in zowel de originele versie als in een Nederlandstalige versie. Lumière vertoont de originele versie. Zeer aanbevolen voor volwassenen én jonge filmfans vanaf 9 jaar.

Matteo Garrone, Italië, Frankrijk, VK, 2019, 125 min. Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Federico Ielapi, Roberto Benigni, Rocco Papaleo, Massimo Ceccherini, Marine Vacth.