Play

Piggy

Psychologische horrorfilm over een gepeste tiener die voor een moreel dilemma komt te staan als haar kwelgeesten ontvoerd worden.

Tijden & Tickets

Het is zomer in Extremadura, Zuid-Spanje. Plussize tiener Sara droomt ervan iemand anders te zijn. Ze werkt tegen haar zin in de slagerij van haar ouders en wordt meedogenloos gepest door een groep coole en mooie meiden die haar Piggy noemen. Op een dag proberen ze haar voor de lol te verdrinken in het lokale zwembad. Wanneer Sara na deze gruwelijke ervaring op weg naar huis is, ziet ze hoe een vreemdeling haar treiteraars aanvalt en op gewelddadige wijze ontvoert. Terwijl de stad op zoek gaat naar de meiden, houdt Sara haar mond, omdat de ontvoering ook wel een opluchting is. De ontvoering blijkt echter de aftrap voor meer gruwelijke wreedheden en Sara komt voor een moreel dilemma te staan. Zal ze de politie waarschuwen of gaat ze genieten van een rustige zomer?

PIGGY is een verhaal over gerechtigheid, verlossing en de kwetsbaarheid van tieners, met een stevige knipoog naar de horrorklassieker CARRIE. De film werd gedraaid in het Academy beeldformaat (1,37:1), hetgeen het gevoel dat Sara in haar wereld is opgesloten, versterkt.

Carlota Pereda, Frankrijk, Spanje, 2022, 99 min. Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Laura Galán, Richard Holmes, Carmen Machi, Irene Ferreiro, Camille Aguilar..