Play

Pig

Ingetogen karakterstudie met een schitterende Nicolas Cage in de rol van een kluizenaar in de bossen van Oregon, die op zoek gaat naar zijn geliefde varken, en naar zichzelf.

Tijden & Tickets

Oscarwinnaar, cultheld en memekoning Nicolas Cage is met PIG voor het eerst in jaren weer eens te zien in een serieuze, genuanceerde dramarol. Cage vertolkt Rob Feld, een voormalige sterrenchef die zich na de dood van zijn vrouw heeft teruggetrokken in de bossen van Oregon. Zijn enige metgezel is het varken dat hem helpt bij de truffeljacht. Contact met de buitenwereld is beperkt tot Amir, die Robs truffels aan chique restaurants verkoopt. Aan het geïsoleerde bestaan van Rob komt een einde als hij ’s nachts overvallen wordt en zijn varken ontvoerd. Met hulp van Amir gaat hij op zoek naar de ‘pignappers’. Verwacht echter geen manische wraakthriller waarin Nicolas Cage over de rooie gaat, maar een ingetogen, verrassend intiem drama, dat lovend ontvangen werd door de Amerikaanse filmpers.

Michael Sarnoski, VK, 2021, 92 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Nicolas Cage, Alex Wolff, Adam Arkin, Cassandra Violet, Julia Bray.
Pig ps 1 jpg sd low 615d910773ce8