Picture A Scientist

Documentaire over seksuele intimidatie binnen de wetenschap, gebaseerd op de ervaringen van drie wetenschappers die zich inzetten om de wetenschapscultuur te veranderen.

Special: Event
Tijden & Tickets

Beeld je een wetenschapper in. Wie zie je voor je? Grote kans dat je niet aan een vrouw denkt. Een belangrijke reden hiervoor is dat vrouwen vaak niet dezelfde kansen of hetzelfde respect krijgen als hun mannelijke collega’s in de wetenschap. In PICTURE A SCIENTIST volgen we drie wetenschappers die te maken hebben met seksisme, intimidatie en systematische discriminatie in het academische veld. Tegen de stroom in en vanuit grote liefde voor het vak maken deze vrouwen zich sterk om de wetenschapscultuur radicaal te veranderen en verbeteren. (bron: Inscience Festival)

Na de vertoning gaan drie panelleden in gesprek over hun ervaringen als vrouwen in de academische wereld. Het panel bestaat uit:

> Lisa Brüggen, de drijvende kracht achter 'the School of Business and Economic’s Elinor Ostrom Fund', gericht op het stimuleren van de carriers van vrouwelijke academici.
> Pamela Habibovic, directeur van MERLN, het instituut voor regeneratieve medicijnen.
> Leo Kohler, de winnaar van de 'Wynand Wijnen Education Prize'.

De discussie wordt gemodereerd door Constance Sommerey, 'first Diversity Officer' van Maastricht University.

Ian Cheney & Sharon Shattuck, VS, 2020, 95 min. Engels gesproken, zonder ondertiteling.
Mv5 Bzj Fl Nwe4 Otet Nzc5 Ms00 Otlh Lwi4 Nz Ut Ngzl Yj I2 Zdc4 Zm Ji Xk Ey Xk Fqc Gde Qxvy Mj I2 Odgz Mty@  V1 10407 1603114815