Play

Petrov's Flu

Koortsachtige en fantasierijke vertelling van de Russische dissident Kirill Serebrennikov (Leto) over een dag uit het leven van een striptekenaar in post-Sovjet-Rusland.

Tijden & Tickets

Wie geïnteresseerd is in de morele staat van het huidige Rusland komt in deze film aan zijn trekken. Hoofdpersoon Petrov lijdt aan een griepachtige ziekte waarbij hij de longen uit zijn lijf hoest. We volgen hem gedurende een busrit en wandeling met zijn vriend Igor, gelardeerd met uitbarstingen van geweld, flashbacks naar zijn jeugd en zijpaden met andere personages. Of alles werkelijk gebeurt of gebeurd is dan wel voortspruit uit Petrovs fantasie en koorts, is onduidelijk. Intussen blijkt zijn ex-vrouw een seriemoordenares met bovenmenselijke krachten.

Regisseur Serebrennikov, die openlijk kritiek uitte op de annexatie van de Krim, nam zijn film op in de nacht. Overdag stond hij in de rechtbank vanwege een aanklacht wegens fraude. Het uitbundige en excentrieke PETROV’S FLU kun je maar het best gewoon ondergaan, zonder na te denken over of je alles wel begrijpt. (jc)

Kirill Serebrennikov, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, 2021, 145 min. Russisch & Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Yuriy Borisov, Yuri Kolokolnikov, Yuliya Peresild, Chulpan Khamatova, Aleksandra Revenko.