Play

Petite Maman

Na Portrait de la Jeune Fille en Feu vindt Céline Sciamma opnieuw de weg naar ons hart met een tijdens de lockdown gedraaid dromerig sprookje over de moeder-dochterband.

Tijden & Tickets
De achtjarige Nelly heeft net haar geliefde oma verloren en helpt haar ouders met het opruimen van het ouderlijk huis van haar moeder. Ze verkent het huis en de omliggende bossen waar haar moeder Marion vroeger speelde en de boomhut bouwde waar Nelly zoveel over heeft gehoord. In het bos ontmoet Nelly een meisje van haar eigen leeftijd. Haar naam is Marion.

Na het meesterwerk PORTRAIT DE LA JEUNE FILLE EN FEU keert Sciamma terug met een kleinere, meer fragiele film. De schoonheid van de film zit in zijn eenvoud. Sciamma draaide de film in haar geboortestad Clergy-Pontoise bij Parijs en bewijst opnieuw (zie ook TOMBOY en NAISSANCE DES PIEUVRES) haar talent om kinderen te regisseren. De film was eerder dit jaar geselecteerd voor de competitie van het filmfestival in Berlijn.

Céline Sciamma, Frankrijk, 2021, 72 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Joséphine Sanz, Gabrielle Sanz, Nina Meurisse, Stéphane Varupenne, Margot Abascal.
Doorlezer

Met Petite maman geeft Céline Sciamma een compleet eigen draai aan de tijdreis­film. De Franse filmmaker vertelt over haar nieuwe film, waarin de achtjarige Nelly bevriend raakt met haar moeder als meisje. “Ik verzet me tegen het idee van tijdreizen als een bedreiging.”

Lees hier het interview van De Filmkrant met regisseur Céline Sciamma.

Sorties 60db03ee8a905