Play

Peter von Kant

In deze vrije bewerking van een jarenzeventigklassieker van Fassbinder volgt François Ozon (Frantz) een narcistische regisseur die hopeloos verliefd is op een jonge acteur.

Tijden & Tickets

De succesvolle regisseur Peter woont samen met zijn assistent Karl, die hij mishandelt en vernedert. Dan ontmoet Peter de aspirant-acteur Amir. Onder het mom dat Peter hem met zijn carrière kan helpen, trekt Amir bij Peter in. Negen maanden later is de inmiddels succesvolle Amir Peter beu en wordt Peter op zichzelf teruggeworpen.

Vijftig jaar na de première van zowel het toneelstuk als de film DIE BITTEREN TRÄNEN DER PETRA VON KANT, waarvoor Fassbinder zijn ongelukkige liefdesaffaire met één van zijn favoriete acteurs als inspiratiebron nam, komt Ozon met zijn eigen interpretatie van dit kamerspel. Ozon brengt het verhaal terug naar de oorsprong door het geslacht en het beroep van het hoofdpersonage te veranderen. Modeontwerpster Petra wordt filmregisseur Peter. Een hommage aan het werk en leven van Fassbinder, voor wie Ozon een grote fascinatie heeft. (ms)

Francois Ozon, Frankrijk, 2022, 85 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Denis Ménochet, Isabelle Adjani, Khalil Ben Gharbia, Hanna Schygulla, Stéfan Crépon.