Play

Persona non Grata

Familiedrama over een schrijfster die naar het Deense platteland terugkeert om de bruiloft van haar broer te vieren. De identiteit van de bruid blijkt een onaangename verrassing.

Tijden & Tickets

Meteen al bij thuiskomst van Laura (die zich nu Irina noemt) is de spanning voelbaar. Irina is haar dorp ooit ontvlucht vanwege de pesterijen tijdens haar jeugd. In haar boek beschrijft ze hoe erg het leven op het achterlijke platteland was. Tot haar grote schrik blijkt de bruid Catrine een van de vroegere pestkoppen te zijn. Bovendien heeft Catrine inmiddels flink wat in de melk te brokkelen in Irina’s familie. Zo heeft ze Irina’s moeder zover gekregen dat die haar bloemenwinkel aan haar overdraagt, plus een oude verlovingsring die eigenlijk voor Irina was bestemd. Irina’s frustratie groeit met het uur. Niet alleen door haar verleden met Catrine, maar ook door de enorme verschillen die tussen haar en haar familieleden zijn ontstaan, en de manier waarop stadsmensen en dorpelingen naar elkaar kijken.

Lisa Jespersen gebruikt elementen uit haar eigen leven voor een persoonlijk en soms ook humoristisch drama over de vraag of je ooit volledig afstand kunt nemen van je familie en je afkomst. (av)

Lisa Jespersen, Denemarken, 2021, 91 min. Deens gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Jens Jørn Spottag, Rosalinde Mynster, Adam Ild Rohweder, Bodil Jørgensen, Anne Sofie Wanstrup.
Persona non Grata ps 1 jpg sd low 615445db5e846