Play

Persian Lessons

Historisch drama waarin de Duitse commandant Koch taalles krijgt van Gilles, een Belgische jood die aan de dood is ontsnapt door te claimen dat hij Perzisch is.

Tijden & Tickets

Koch is verantwoordelijk voor de kampkeuken. Na de oorlog wil hij een restaurant openen in Teheran. Gilles is de aangewezen persoon om hem Farsi te leren, een taal die Gilles uiteraard niet beheerst. Om niet door de mand te vallen, verzint hij een fantasietaal. Met elk woord van de verzonnen taal dat hij Koch leert, groeien ze meer naar elkaar toe.

PERSIAN LESSONS is gebaseerd op het verhaal DIE ERFINDUNG EINER SPRACHE van Wolfgang Kohlhaase. Ondanks de vrolijke momenten verliest regisseur Perelman de ernst van het tijdperk waarin de film zich afspeelt niet uit het oog. De verwoede pogingen van Gilles om zijn fantasietaal te memoreren is een metafoor voor het belang de Holocaust niet uit het collectieve geheugen te laten verdwijnen. (ms)

Vadim Perelman, Duitsland, 2020, 128 min. Duits, Frans, Perzisch, Engels & Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Nahuel Pérez Biscayart, Lars Eidinger, Jonas Nay, David Schütter, Alexander Beyer.
Persian Lessons ps 1 jpg sd low 61544a6e2c14e