Play

Perfetti Sconosciuti

Italiaanse bioscoophit over vier bevriende stelletjes die besluiten om tijdens een etentje alle telefoontjes en berichten die ze binnenkrijgen met elkaar te delen. Dat heeft onverwachte consequenties.

Tijden & Tickets

Eva en Rocco hebben drie bevriende stellen uitgenodigd voor een etentje bij hun thuis. De meesten kennen elkaar al sinds hun jeugd. Vol spanning wordt uitgekeken naar de komst van de pas gescheiden Peppe, die heeft aangekondigd zijn nieuwe vriendin mee te zullen nemen. Tijdens het voorgerecht komt het gesprek op een vrouw die haar man op overspel betrapte door berichten op zijn smartphone te lezen. Eva stelt jolig voor dat iedereen zijn mobieltje op tafel legt en dat ze alle binnenkomende berichtjes die avond met elkaar zullen delen. Wat bij de pasta nog een amusant spelletje lijkt, neemt gaandeweg de maaltijd een steeds pijnlijkere wending.

Paolo Genovese, Italië, 2016, 97 min. Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Kasia Smutniak, Marco Giallini, Giuseppe Battiston, Valerio Mastandrea, Alba Rohrwacher.
Perfetti sconosciuti 65600103 ps 1 s low 60912cfaec625