Play

Peak Season

Romantisch drama in de stijl van Before Sunrise waarin de rijke New Yorkse yuppie Amy tijdens een vakantie in Wyoming op pad gaat met een lokale natuurgids die in alles de tegenpool van haar succesvolle verloofde is.

Previously Unreleased (Eye)
Claudia Restrepo, Derrick DeBlasis, Ben Coleman, Fred Melamed, Stephanie Courtney
Tijden & Tickets

Yuppies Amy & Max zijn in de luxe badplaats Jackson Hole, Wyoming voor een zomervakantie. Het had een romantisch samenzijn moeten worden, maar zelfs in het prachtige Jackson Hole is Max constant bezig met zijn werk. Als hij weggeroepen wordt door een werknoodgeval blijft Amy alleen achter. Ze gaat op pad met Loren, een lokale wildernisgids die haar meeneemt vliegvissen en wandelen. Beiden zijn eenzaam en verloren in hun eigen leven. Gaandeweg ontwikkelen ze een steeds hechter wordende vriendschap die Amy doet twijfelen aan alles in haar leven.

Regisseurs Kanter en Loevner schetsen een oprecht en vertederend beeld van vriendschap dat niet alleen vermakelijk is, maar ook aan het denken zet over de voor velen herkenbare vraag: wie ben ik en wat is mijn plaats in de wereld? Het is verfrissend dat in PEAK SEASON niet de vraag centraal staat voor wie Amy uiteindelijk kiest, maar welk leven Amy voor zichzelf wil. (ek)

Steven Kanter & Henry Loevner, VS, 2023, 82 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld.